Over ons

De Mediaraad Amstelveen bestaat uit de volgende leden die allen op persoonlijke titel zitting hebben in de raad (vlnr): 

Piet de Blaauw 
Piet de Blaauw werkte als correspondent in Scandinavië en als verslaggever voor de actualiteitenrubrieken Netwerk, Altijd Wat, Brandpunt en Nieuwsuur. Nu is hij zelfstandig documentairemaker. 

Meindert Schut (voorzitter) 
Meindert Schut is journalist, radiopresentator en dagvoorzitter. Als adjunct-hoofdredacteur heeft hij een aantal jaren leiding gegeven aan de redactie van BNR Nieuwsradio. Nu houdt hij zich vooral bezig met het presenteren van radioprogramma’s en podcasts.
Sinds 1 juli 2022 is hij de voorzitter van de Mediaraad.

Arlette Dwarkasing 
Arlette Dwarkasing is journalist en onderwijskundige. Na een loopbaan bij het dagblad Trouw, werkt zij nu als docent aan de Fontys Hogeschool Journalistiek en als freelance-onderwijsadviseur. 

Dirk Boelhouwer

Dirk Boelhouwer werkte als algemeen en politiek verslaggever en presentator bij de Amsterdamse tv-zender AT5, later als redacteur en verslaggever bij landelijke media. Dirk studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Hij maakt nu documentaires, animaties en opdrachtfilms, zoals branded content. Vanuit zijn expertise is Dirk ook mediatrainer voor bestuurders, woordvoerders en politici.

Mark Boukes
Mark Boukes is universitair hoofddocent Communicatie-wetenschap aan de UvA. Hij doet onderzoek naar journalistieke inhoud en media-effecten, daarnaast geeft hij onderwijs over de rol van media en journalistiek in een democratische samenleving.

De Mediaraad wordt ondersteund door ambtelijk secretaris Eveline Oostendorp. Voor vragen of meer informatie:  info@mediaraadamstelveen.nl  

Voorbeeld kleine tekst. Lorem ipsum dolor sit amet.