Financiële ondersteuning vanuit Mediafonds voor vijf journalistieke projecten

Het Amstelveens Mediafonds keert in totaal 34.585 euro uit aan vijf journalistieke projecten tijdens de voorjaarsronde van 2024. De Mediaraad verwacht dat deze projecten bij zullen dragen aan de versterking van de journalistiek in Amstelveen.

De onafhankelijke Mediaraad ontving in de afgelopen ronde opnieuw een flink aantal aanvragen voor financiële ondersteuning bij journalistieke projecten. De vijf toegekende projecten behandelen een verscheidenheid aan onderwerpen met grote maatschappelijke impact. De Mediaraad geeft deze ronde extra aandacht aan de ontwikkeling van  journalistiek talent. “Naast verbetering van de journalistieke kwaliteit in het algemeen, hebben we als belangrijke doelstelling om journalistiek talent in Amstelveen te stimuleren en te ontwikkelen. Het is mooi om te merken dat jonge journalisten ons steeds beter weten te vinden”, zegt Meindert Schut, voorzitter van de Mediaraad. Na publicatie in (lokale) media worden de toegekende projecten ook op de website van de Mediaraad bekend gemaakt, inclusief het toegekende bedrag. Voor meer informatie www.mediaraadamstelveen.nl.

Nieuwe ronde najaar 2024

Op 9 september a.s. start een nieuwe ronde voor aanvragen bij het Amstelveens Mediafonds. Geïnteresseerden kunnen vanaf dat moment tot en met donderdag 10 oktober 2024 aanvragen indienen voor financiële steun bij journalistieke projecten. Informatie over reeds toegekende en afgeronde projecten is na publicatie te vinden op de website van de Mediaraad www.mediaraadamstelveen.nl.

Save the date: Mediacafé

De Mediaraad organiseert op donderdag 12 september 2024 in de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein een informatieve ontmoetingsavond – Mediacafé – voor belangstellende journalisten, lokale media en geïnteresseerde burgers. Ook maatschappelijke groeperingen, die interessant kunnen zijn voor de pers, zijn van harte welkom. De leden van de raad gaan tijdens deze avond graag in gesprek met de lokale media en (aspirant)journalisten over de lokale journalistiek en over de manier waarop we elkaar kunnen helpen om die verder te versterken.