Drie journalistieke projecten krijgen bijdragen uit Mediafonds

AMSTELVEEN – De Mediaraad Amstelveen heeft drie journalistieke projecten uitgekozen om financieel te ondersteunen in de voorjaarsronde van 2023. Met de toekenning is een bedrag gemoeid van 43.600 euro uit het Amstelveens Mediafonds. Om het fonds nog beter onder de aandacht te brengen en om informatie te geven aan belangstellenden organiseert de Mediaraad op donderdag 15 juni a.s. een informatieavond in de Openbare Bibliotheek.

De onafhankelijke Mediaraad ontving in de afgelopen ronde in totaal zeven aanvragen voor financiële ondersteuning bij journalistieke projecten, zowel van mediaorganisaties als freelance journalisten. De drie toegekende projecten behandelen onderwerpen met een grote maatschappelijke impact en dragen daarmee bij aan de versterking van de lokale journalistieke cultuur. “Verbetering van de journalistieke kwaliteit binnen Amstelveen is de belangrijkste doelstelling van het Mediafonds. We verwachten dat deze projecten daar een bijdrage aan kunnen leveren”, aldus Meindert Schut, voorzitter van de Mediaraad.

Mediacafé

De Mediaraad organiseert op donderdag 15 juni in de Openbare Bibliotheek een informatieve ontmoetingsavond – Mediacafé – voor belangstellende journalisten, lokale media en geïnteresseerde burgers. Ook maatschappelijke groeperingen, die interessant kunnen zijn voor de pers, zijn van harte welkom. De leden van de raad gaan tijdens deze avond graag in gesprek met de lokale media en (aspirant)journalisten over de lokale journalistiek en over de manier waarop we elkaar kunnen helpen om die verder te versterken.

Dirk Boelhouwer nieuw lid Mediaraad

Sinds 1 maart 2023 is Dirk Boelhouwer lid van de Mediaraad. Daarmee is de adviesraad weer compleet na het vertrek van voormalig voorzitter Monda Heshusius. Boelhouwer werkte in het verleden als algemeen en politiek verslaggever bij de Amsterdamse zender AT5 en later als redacteur en verslaggever bij verschillende landelijke media. Hij maakt nu documentaires, animaties en films in opdracht van bedrijven. “Als trotse Amstelvener ben ik verheugd dat ik onderdeel mag zijn van de Mediaraad!”

Nieuwe ronde in augustus

Op 28 augustus a.s. start weer een nieuwe ronde voor aanvragen bij het Amstelveens Mediafonds. Geïnteresseerden kunnen vanaf dat moment tot en met donderdag 28 september 2023 aanvragen indienen voor financiële steun bij journalistieke projecten. Informatie over reeds toegekende en afgeronde projecten is te vinden op de website van de Mediaraad.