70 duizend euro beschikbaar voor voorjaarsronde Amstelveens Mediafonds

AMSTELVEEN – Media-organisaties, freelance journalisten en studenten journalistiek kunnen vanaf 1 februari aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Amstelveens Mediafonds. Voor deze ronde is 70 duizend euro beschikbaar. De deadline voor deze aanvraagronde ligt op 15 maart 2023.

Tijdens de najaarsronde van vorig jaar wist een flink aantal mediaorganisaties en freelance journalisten de weg naar het Amstelveens Mediafonds te vinden met kwalitatief overwegend goede aanvragen. De Mediaraad Amstelveen hoopt dat ook in de komende voorjaarsronde journalistiek diepgaande en creatieve projectaanvragen ingezonden zullen worden. De gemeente stelt dit jaar in totaal 140 duizend euro verdeeld over twee rondes beschikbaar voor journalistieke projecten. De onafhankelijke Mediaraad beoordeelt de aanvragen en bepaalt welke projecten financiële ondersteuning ontvangen.

Behoefte aan structurele financiering

Uit gesprekken met lokale mediapartijen blijkt dat zij behoefte hebben aan structurele financiële ondersteuning, naast die nu vanuit het Mediafonds verstrekt wordt voor incidentele projecten. De Mediaraad ziet ook een duidelijke meerwaarde in structurele financiering. “Lokale media werken met zeer beperkte middelen. Om de journalistieke kwaliteit een impuls te geven is er meer geld nodig. De Mediaraad wil daar graag een rol in spelen, mits het geld ten goede komt aan de journalistieke ontwikkeling”, aldus voorzitter Meindert Schut. De Mediaraad gaat zowel met de lokale media als verantwoordelijk wethouder in gesprek over structurele inzet van het Mediafonds.

Indienen aanvraag Mediafonds

Media, individuele journalisten en studenten die in aanmerking willen komen voor een financiële bijdrage vanuit het Mediafonds kunnen hun aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de productie een goed journalistiek niveau hebben, journalistiek onafhankelijk zijn en maatschappelijke relevant zijn voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Een aanvraag indienen kan tot en met 15 maart 2023. Voor vragen zijn we bereikbaar via info@mediaraadamstelveen.nl.