100 duizend euro beschikbaar voor najaarsronde 

Amstelveens Mediafonds

AMSTELVEEN – Media-organisaties, freelance journalisten en studenten journalistiek kunnen vanaf 28 augustus aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Amstelveens Mediafonds. Voor deze ronde is 100 duizend euro beschikbaar. De deadline voor deze aanvraagronde ligt op 28 september 2023.

 Tijdens de najaarsronde van vorig jaar wist een flink aantal mediaorganisaties en freelance journalisten de weg naar het Amstelveens Mediafonds te vinden met kwalitatief overwegend goede aanvragen. De Mediaraad Amstelveen hoopt dat ook dit najaar journalistiek diepgaande en creatieve projectaanvragen ingezonden zullen worden. De gemeente stelt dit jaar in totaal 145 duizend euro verdeeld over twee rondes beschikbaar voor journalistieke projecten. De onafhankelijke Mediaraad beoordeelt de aanvragen en bepaalt welke projecten financiële ondersteuning ontvangen.

Lokale journalistiek krijgt aandacht

 Het belang van de lokale journalistiek krijgt gelukkig steeds meer aandacht. Niet alleen vanuit de gemeente Amstelveen, maar ook vanuit de landelijke overheid. Lokale publieke omroepen kunnen in de toekomst rekening houden met meer financiële steun vanuit de Rijksoverheid. Daarnaast blijft lokale steun nodig. Niet alleen voor de omroep, maar ook voor alle andere vormen van journalistiek. “Het Mediafonds speelt een belangrijke rol in de financiering van lokale journalistieke projecten, die anders niet van de grond zouden komen”, aldus Meindert Schut, voorzitter van de vijfkoppige Mediaraad. “We rekenen op flink wat aanvragen van hoge journalistieke kwaliteit.” Bij eventuele vragen over de journalistieke invulling van een aanvraag is de raad graag bereid om mee te denken. 

Indienen aanvraag Mediafonds

Media, individuele journalisten en studenten die in aanmerking willen komen voor een financiële bijdrage vanuit het Mediafonds kunnen hun aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de productie een goed journalistiek niveau hebben, journalistiek onafhankelijk zijn en maatschappelijke relevant zijn voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Een aanvraag indienen kan tot en met 28 september 2023. Voor vragen zijn we bereikbaar via info@mediaraadamstelveen.nl.