100 duizend euro beschikbaar voor najaar ronde Amstelveens Mediafonds

AMSTELVEEN – Media-organisaties, freelance journalisten en studenten journalistiek  kunnen vanaf 15 augustus aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Amstelveens Mediafonds. Voor deze ronde is 100 duizend euro beschikbaar. De deadline voor deze aanvraagronde ligt op 29 september 2022.

Het Amstelveens Mediafonds heeft voor deze tweede ronde van het jaar meer geld in kas dan het bestuur voor ogen had. Eerder dit jaar ontving de Mediaraad twee aanvragen, waarvan er slechts één is toegekend. Voor de komende ronde hoopt de raad  meer kwalitatief sterke aanvragen te mogen ontvangen van lokale media,  individuele journalisten en studenten. De gemeente Amstelveen stelt dit jaar in totaal 160 duizend euro beschikbaar voor journalistieke projecten. De onafhankelijke Mediaraad beoordeelt de aanvragen en bepaalt welke projecten financiële ondersteuning ontvangen.

Journalistieke diepgang

Voor deze ronde is de Mediaraad op zoek naar projectaanvragen met journalistieke diepgang. Daarnaast is er behoefte aan  creatieve ideeën: inhoudelijk, maar ook wat betreft de  aanpak en vorm waarin het plan uitgewerkt wordt. Dit kan bijvoorbeeld een podcast zijn of online journalistieke producties. “We zijn ervan overtuigd dat het Mediafonds een nuttige impuls kan geven aan de versterking van de lokale journalistiek”, zegt Meindert Schut, voorzitter van de vierkoppige Mediaraad. “We hopen wel dat we een volgende stap kunnen zetten met meer onderzoeksjournalistieke aanvragen dan de afgelopen twee jaar. Mocht iemand twijfelen over de journalistieke invulling van een aanvraag, dan zijn we graag bereid om mee te denken.”

Indienen aanvraag Mediafonds

Media, individuele journalisten en studenten die in aanmerking willen komen voor een financiële  vanuit het fonds kunnen hun aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen aan een aantal criteria voldoen. Zo moet  de productie een goed journalistiek niveau hebben, journalistiek onafhankelijk zijn en maatschappelijke relevant zijn voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Een aanvraag indienen kan tot en met 29 september 2022. Voor vragen zijn we bereikbaar via info@mediaraadamstelveen.nl