70 duizend euro beschikbaar

voor voorjaarsronde Amstelveens Mediafonds

Persbericht mrt. 2024

AMSTELVEEN – Media-organisaties, freelance journalisten en studenten journalistiek kunnen vanaf 4 maart aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Amstelveens Mediafonds. Voor deze ronde is 70 duizend euro beschikbaar. De deadline voor deze aanvraagronde ligt op 18 april 2024.

Tijdens de najaarsronde van vorig jaar wist een flink aantal mediaorganisaties en freelance journalisten de weg naar het Amstelveens Mediafonds te vinden. Daar zat opnieuw een aantal sterke voorstellen tussen. De Mediaraad Amstelveen hoopt dat ook in de komende voorjaarsronde journalistiek diepgaande en creatieve projectaanvragen ingezonden zullen worden. De gemeente stelt dit jaar in totaal 140 duizend euro verdeeld over twee rondes beschikbaar voor journalistieke projecten. De onafhankelijke Mediaraad beoordeelt de aanvragen en bepaalt welke projecten financiële ondersteuning ontvangen.

Indienen aanvraag Mediafonds

Media, individuele journalisten en studenten die in aanmerking willen komen voor een financiële bijdrage vanuit het Mediafonds kunnen een aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen aan een aantal criteria voldoen. Zo moet de productie een goed journalistiek niveau hebben, journalistiek onafhankelijk zijn en maatschappelijk relevant zijn voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet bovendien voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Een aanvraag indienen kan tot en met 18 april 2024. Voor vragen zijn we bereikbaar via info@mediaraadamstelveen.nl

Nienke Bakker nieuw lid Mediaraad

Sinds 1 maart 2024 is Nienke Bakker lid van de Mediaraad. Zij is de opvolger van Mark Boukes, die in verband met zijn vertrek uit Amstelveen onlangs afscheid nam van de Mediaraad Amstelveen.

“Nienke Bakker woont in Amstelveen en draagt de lokale journalistiek een zeer warm hart toe. Ze heeft ruime journalistieke ervaring bij de Publieke Omroep. Bovendien is zij bij de EO verantwoordelijk voor de beoordeling van projectvoorstellen om fondsen toe te kennen voor goede doelen. Nienke is daarmee een welkome aanvulling op de huidige Mediaraad en een uitstekende vervanger van Mark Boukes. We willen Mark graag bedanken voor zijn rol bij de oprichting en ontwikkeling van de Mediaraad. In die hoedanigheid heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de journalistiek in Amstelveen”, aldus voorzitter Meindert Schut.

Aanvraagformulier